Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Briose cu dovlecel si cafea

O reteta foarte gustoasa desi poate parea ciudata din cauza dovlecelului din aluat.Prajiturile cu morcovi sunt foarte gustoase asa ca am zis sa incerc si cu dovlecel . Sa stiti ca nu se simte deloc gustul dovlecelului dar au o consistenta foarte faina . sunt pufoase dar usor umede .
Dupa cum puteti vedea eu le-am pregatit impreuna cu Oana care a fost incantata de ele, mai ales ca erau negre si cu o usoara aroma de cafea .

In loc de cafea puteti folosi cacao , adaugati in faina 2-3 linguri de cacao de buna calitate sau de pudra de roscove .
Reteta aceasta vine si ca un raspuns la provocarea lansata de Maria in cadrul Mistery Box . Retetele prezentate de Maria sunt foarte faine si le gasiti pe blogul Zambetania . Despre aceasta frumoasa provocare am mai povestit in cadrul altor postari dar va reamintesc ca ea a fost inceputa de catre Cerasela cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.

Ingrediente:
-150 gr dovlecel razuit
-130 gr faina
-50 gr tarate ovaz
-110 gr zahar
-100 gr nuca
-2 oua
-100 ml ulei
-1/2 lingurita scortisoara
-1lingurita cafea solubila
-30 ml apa calduta
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita bicarbonate

Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase .
Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.
Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit cat mai grosier .
Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta

Faina impreuna cu taratele de ovaz , cu praful de copt ,bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.
Spargem ouale ,adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam . La final punem nucile si dovlecelul razuit ,dar nestors . 

Dovlecelul il adaugam asa cum este , cu tot cu sucul pe care il lasa . Daca vi se pare ca este prea moale atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.
Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins la 180 grade pana cand trec testul scobitorii , in jur de 20 minute .



Comentarii

  1. Mulțumesc, Anca! Mă bucur că ai folosit combinația dovleac-cafea, este una pe care eu o iubesc și care parcă nu-i promovată pe măsura ei. Și-ți mulțumesc și pentru cuvintele frumoase. Te aștept și cu următoarea propunere până pe 31 martie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Azi va propun o prajitura foarte aromata si care arata tare bine, zic eu . E ceva de lucru la ea dar merita tot efortul .