Un
preparat sanatos si foarte potrivit pentru zilele
in care nu mancati carne . Sunt foarte satioase si gustoase si alaturi de o
salata sau un sos pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina .
Ingrediente:
-400
gr naut fiert
-1
morcov maricel
-1
ceapa
-4
catei usturoi
-2
cartofi
-2
oua
-jumate
de legatura marar tocat
-sare
-piper
-pudra
de ghimbir
Mod de preparare
Nautul
il alegem si il punem la inmuiat de seara pana a doua zi dimineata in multa apa
rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana
cand devine moale. De obicei eu cumpar naut boabe si il fierb , o parte il
folosesc atunci iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am
nevoie . Evit , de obicei , conservele de naut dar este bun si nautul din
conserve .
Morcovul
si cartoful le curatam si spalam bine,le razuim pe razatoarea mica, apoi le
stoarcem usor .
Nautul
il punem intr-un robot si il facem pasta .
Ceapa
o razuim si pe ea , iar usturoiul il pisam .
Intr-un
vas punem nautul piure , morcovul ,cartoful , ceapa si usturoiul . Adaugam
ouale batute usor separt intr-un vas mai mic cu condimentele . Omogenizam
compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare . Punem si mararul
verde tocat .
Daca nautul este facut piure fin atunci nu mai
este nevoie de pesmet , daca va iese o compozitie mai lichida puneti cateva
linguri de pesmet .
Pregatim
o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele . Le asezam
una langa alta pana cand terminam .
Punem
tava in cuptorul incins la 180 grade si le coacem pentru 20-30 minute . Trebuie
sa fie usor rumene .
Serviti-le
alaturi de o salata .
Imi plac! Cred ca le incerc si eu! ;)
RăspundețiȘtergere