Azi
va propun o reteta de chec foarte buna indulcita cu Green Sugar , o reteta in
care puteti adauga orice fel de fructe
Eu
de aceasta data am optat pentru a face un chec cu stafide si arahide .
Ingredientele
sunt masurate cu cana , o cana de 250 ml . Este important ca toate
ingredientele sa le masurati cu aceiasi cana .
Din
cantitatile date iese un singur chec , inalt si frumos . Eu am tavi mici de chec
(20x10). Daca aveti tavi din acelea lungi atunci nu o sa iasa atat de mare.
Reteta este reteta de chec cu sirop de zahar , diferenta este ca am folosit indulcitor si fructe uscate ,plus un strat de cacao .
Ingrediente:
-4
oua
-3/4
cana de green sugar sau 1 cana de zahar
-4
linguri de apa
-4
linguri de ulei
-1 cana faina
-1 cana faina
-1/2
cana stafide
-1/2
cana arahide
-2
linguri cacao
-1/2
plic praf de copt
Mod de preparare
Incepem
prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si indulcitorul . Punem
ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic pana obtinem un sirop dens.
Lasam
sa se raceasca .
Separam
albusurile de galbenusuri
Galbenusurile
le batem cu o furculita si incorporam in ele , rand pe rand, cate o lingura de
ulei.
Albusurile
le batem spuma tare cu putina sare . Cand albusurile sunt batute bine adaugam in fir siropul.
Apoi
adaugam galbenusurile,praful de copt si faina in ploaie . Omogenizam usor .
Intr-o
tava de chec pe care am pus hartie de copt turnam jumate din compozitie .
Presaram deasupra stafidele .
Peste stafide am pus o lingura de cacao in
ploaie.
In
compozitia ramasa punem lingura de cacao ramasa si omogenizam usor. Turnam compozitia cu cacao
peste cea din tava . Deasupra presaram arahide .
Dam
tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana trece testul
cu scobitoarea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu