Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de
miel si niste carne tocata am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob .
Organele de miel trebuie spalate si curatate de
grasime.
Ingrediente:
- -Organe de miel (1kg)
- -0.5 kg carne tocata amesteca (porc + vita)
- -2 legaturi ceapa verde
-- -4-5 catei usturoi
- -3 frunze leustean
- -4 oua
- - sare
- -piper
- -1 lingurita pudra de ghimbir
- -1 lingurita boia afumata
- -2 linguri seminte susan
-1 ceapa veche
-2 linguri ulei
Mod
de preparare
Asa cum am spus mai sus am spalat si curatat foarte
bine organele mielului .
Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare
la fiert pentru 40-50 minute .
Le lasam sa se raceasca si ,de aceasta data le-am
taiat in bucati mici .
Ceapa verde , usturoiul si frunzele de leustean le-am
spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele cat de mici am putut.
Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc intr-o tigaie destul de mare o calim impreuna cu uleiul pana cand se moaie . Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc amestecand din cand in cand pentru 5 minute.
Intr-un castron mai mare punem carnea tocata , ceapa impreuna cu organele taiate
, ceapa verde, usturoiul si leusteanul si ouale .
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si
condimente.
Intr-o tava am pus hartie de copt pe care am unso
foarte bine cu ulei punem compozitia si o nivelam .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20
minute , presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca
10-20 minute.
Se poate coace in forma de chec sau in tava
dreptunghiulara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu