O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei . Ea
adora toate chestiile acre , asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de
dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada.
Ingrediente:
-0.7 kg agrise
-0.3 kk coacaze rosii
-170 gr Green Sugar gelifiant
-50 ml apa
-zeama de la jumate de lamaie .
Mod
de preparare
Fructele le-am spalat in apa rece , curgatoare .
Agrisele le-am taiat in jumatati dupa ce am rupt
coditele si varful negru .
Coacazele rosii le-am luat de pe ciorchine .
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas am pus indulcitorul gelifiant si apa si am
pus pe foc mic .
Am amestecat pana s-a topit indulcitorul .
Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute
, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine ,
punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.
Le intoarcem si le lasam la racit .
Se pastreaza in camara si se consuma , dupa ce se
desface , in cateva zile .
Comentarii
Trimiteți un comentariu