Prajitura cu visine

 Am pregatit aceasta prajitura la Slow Cooker dar se poate face si la cuptor. Este o prajitura de vara rapida si gustoasa .
Slow Cooker este un aparat care gateste practic singur,pui ingredientele in vas si il pornesti. Mie imi este foarte drag si il folosesc des.
Este prima data cand fac in el prajitura si a iesit foarte bine. Este perfect atunci cand vrei ceva dulce dar nu vrei sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.




Maria cu al ei blog Zambetanial ne propune la provocarea Cutia Misterelor pe luna iunie o lista tare faina . Am reusit sa vin cu o propunere, o propunere simpla ,rapida dar foarte buna. 
Provocarea a fost initiata de de Cerasela Badr El-Din dar din pacate cred ca se va renunta la acest proiect frumos . 

Ingrediente:
-3 oua
-30 ml cafea
-3 linguri ulei
-4 linguri zahar
-1/2 lingurite bnicarbonat sodiu
-1 lingurita praf de copt
-visnie aprox 250 gr
-6 linguri faina
-2 linguri cacao
Extra :
30 gr fulgi de migdale/nuci taiate grosier

Mod de preparare

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt .  Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm ,si se poate coace in cuptor.
Din visine scoatem samburele si le punem intr-un strecurator .

Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam cafea , cacao, uleiul, praful de copt, bicarbonatul si faina (puneti doar 5 linguri de faina la inceput si daca mai trebuie o adaugati pe a sasea)
Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt .

Nivelam si punem deasupra visinele fara samburi si scurse de zeama .
Presaram deasupra fulgi de migdale .


Coacem prajitura in slowcooker timp de 2.30 minute ore la treapta de temperatura low ,

 sau in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-30 minute .

In slowcooker cam din jumate in jumate de ora am ridicat capacul si am sters aburi si am invartit putin vasul .









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze