Placinta cu mere

O reteta usoara ,dar foarte delicioasa si cu multe fructe .
Eu sunt in cautare de retete cu mere gustoase , de fapt caut cea mai buna placinta cu mere care sa aiba foaia nici groasa dar nici subtire, sa fie aromata si pufoasa .


Ingrediente:
-15 linguri zahar
-15 linguri ulei
-2 oua
-21 linguri de apa carbogazoasa
-faina cat cuprinde (aprox 900gr)
-1 plic praf de copt
-coaja razuita de la o lamaie bio si zeama
-2 lingurite pudra de scortisoara
Umplutura
-1.5 kg mere
-3-4 linguri zahar
-1 lingurita scortisoara / anason

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare.
Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara .
Intr-o tigaie mai mare si antiaderenta le calim .
Se poate adauga nuca, stafide , alune sau migdale .

  Intr-un castron spargem ouale si le amestecam cu zaharul , adaugand cate putina apa. Amestecam si adaugam lichidele pana cand se termina .
Razuim coaja de lamaie direct in castron.
Punem faina , pudra de scortisoara si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie .
La inceput se poate pune mai multa faina cam jumate de kg si apoi mai adaugam. Trebuie sa avem un aluat moale dar nelipicios pe care sa il putem intinde.

Pe o tava de 30x45  punem hartie de copt sau o ungem tava cu unt.

Aluatul il impartim in jumate .
Intindem prima parte si o asezam in tava , cu mainile o ridicam putin pe marginile tavii .
Cu o furculita impungem din loc in loc aluatul .

Turnam merele calite si nivelam .
Deasupra asezam aluatul ramas , intins atat cat sa acopere merele .

Dam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-45 minute .

Lasam la racit in tava iar cand e rece se poate pudra cu zahar .







Comentarii