Prajitura Albinita

De multa vreme am vrut  sa fac aceasta prajitura . Acum am reusit si am folosit reteta de la o fata draga mie Maria . Maria va asteapta cu retete delicioase pe blogul ei Retete Merisor


Pentru 4 foi
-200 gr unt
-100 gr zahar
-3 oua
-3 linguri miere
-200 ml lapte
-1 lingurita sare
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-700 gr faina
Pentru crema:
-1 l lapte
-3 galbenusuri
-250 gr gris
-150 gr zahar
-1 pastaie vanilie
-1 lingura faina
-200 gr unt
-2 plicuri zahar vanilat
-1 varf lingurita sare
Extra
-720 gr gem de caise

Mod de preparare

Foile

Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .

Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul.
Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul .
In mijlocul fainii punem ouale pe care le batem , in prealabil cu o furculita . Turnam si compozitia cu miere . Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si usor de intins . Acest aluat trebuie lasat la odihnit in frigider pentru jumate de ora , dar nu este obligatoriu.

Daca dorim sa obtinem niste foi mai inchise la culoare trebuie sa caramelizam zaharul si apoi sa punem peste el untul , laptele , mierea si sarea .

Aluatul il impartim in 4 parti egale pe care le intindem si le asezam pe fundul tavii pentru a le coace . Fiecare foaie trebuie coapta timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Crema :
Intr-un vas care se poate pune pe foc amestecam galbenusurile cu zaharul , grisul,faina si semintele din pastaia de vanilie cu laptele rece turnam usor peste ele. Amestecam continu in timp ce adaugam laptele ca sa nu se faca cocoloase.
Punem vasul pe foc mic si lasam pe foc , amestecand continu pana cand obtinem o crema groasa . Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca .

Untul moale impreuna cu zaharul vanilat il frecam pana cand obtinem un unt spumos. Adaugam in unt cate o lingura de crema (racita) si amestecam pana cand incorporam toata crema .

Asamblarea :

Impartim crema in doua parti egale .
Peste prima foaie punem jumate din crema si nivelam . Asezam a doua foaie si intindem gemul de caise . Vine a treia foaie peste care punem crema ramasa .
Acoperim prajitura cu folie de plastic si punem deasupra ei o greutate (un fund de lemn mare, carti , tavi etc) . Prajitura astfel aranjata o punem la frigider si o lasam pana a doua zi cand foile vor fi moi si o vom putea portiona frumos.





Comentarii