Negresa cu pere,merisoare si chili


O prajitura delicioasa  plina de savoare. O puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai mult sau mai putin ca sa ramane usor umeda.


Ingrediente :
-150 ml lapte
-200 gr ciocolata neagra
-200 gr unt
-4 oua
-150 gr zahar brun
-o lingurita esenta de rom
-2 linguri cacao
-1 lingurita praf de copt
-200 gr faina
-4 pere
-1 lamaie
-100 gr merisoare
-1/2 lingurita fulgi de ardei iute
Pt glazura :
-200 gr ciocolata neagra
-50 gr unt
-2 linguri lapte

Mod de preparare

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.
Adauga esenta de rom si lasa la racit.
Pana se raceste curata perele si taiele in felii cam de 1cm grosime. Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si pune in acelasi vas si merisoarele sa se hidrateze putin.

Cand este rece compozitia toarna-o intr-un castron si adauga pe rand cate un ou, omogenizand bine dupa fiecare. 

Adauga faina si cacao amestecata cu praful de copt si omogenizeaza bine totul.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aseaza deasupra perele si merisoarele . 

Da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-40 minute. Am folosit o tava de 30x20 cm.
Cand este coapta scoate-o din cuptor si lasa-o deoparte pana pregatesti glazura .
Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas care se poate aseza pe foc. Adauga untul si laptele si topeste ciocolata la foc mic, cu atentie sa nu fiarba . Daca ciocolata fierbe nu se mai poate folosi.
Toarna glazura peste prajitura si lasa-o la racit.

Eu folosesc ciocolata cu 75 sau 80 % cacao , dar se poate folosi ciocolata cu lapte sau ce va place.





Comentarii