O prajitura foarte gustoasa cu cacao si gutui. Un gust
de toamna.
Ador mirosul gutuilor si culoarea lor galbena, si cum
nu mai e atat de cald afara si chiar ne prinde bine sa pornim putin cuptorul si
sa umplem casa de arome eu zic sa gatim.
Ingrediente
:
-3 oua
-2linguri apa
-5 lingui zahar
-4 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 lingurita cafea 3 in 1
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita bicarbonat sodiu
-300 gr gutui razuite
-2-3 linguri zahar
-100 ml apa
-samburi de nuca (aprox 70gr)
Mod
de preparare
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau
teiem in bucati.Intr-o tigaie antiaderenta punem gutuile ,2-3 linguri de zahar
si 100 ml apa . Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand
din cand in cand. Se pot adauga arome :scortisoara, anason,vanilie etc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu
zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
Adaugam apa , cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila,
cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine
tot.
Intr-o tava de 30x25 cm tapetata cu hartie de copt ,
turnam compozitia .
Cu o lingura asezam gutuile si presaram deasupra samburi de
nuca .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20
minute .
Comentarii
Trimiteți un comentariu