Imi place sa pregatesc rulade dulci. Mi se par foarte
aspectuoase si sunt usor de facut. In plus se pot umple cu tot felul de creme
sau chiar simpla cu gemul preferat.
De data asta am pregatit o rulada cu mascarpone si
zmeura.
Ingrediente
-3 oua
-2 linguri apa
-5 linguri zahar
-2 linguri cacao
-4 linguri faina
-1 lingura ulei
-coaja razuita de la o portocala
-1/2 plic praf de copt
-250 gr mascarpone
-2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
-1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
-100 gr zmeura +1 lingura zahar
Mod
de preparare
In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit
blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Intr-un vas punem ouale,apa si zaharul si le batem cu
mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam cacao,faina,praful de copt si uleiul.
Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil.
Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul nu va
faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru
10-15 minute .
Cand scoatem blatul din cuptor il lasam sa se
racoreasca putin si cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de
copt. Eu de aceasta data am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate
rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul .
Lasam sa se raceasca foarte bine.
Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita
extract vanilie , sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.
Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic
impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se moaie, sa se faca un gem
lichid .
Asamblare
Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un
strat de zmeura.
Blatul va absoarbe excesul de sirop.
Asezam mascarponele si
intindem pe toata suprafata.
Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu