O zacusca gustoasa numai buna pentru zilele reci de
iarna. Din cantitatile date ies 4 borcane de 370ml .
Ingrediente
:
-250 gr ceapa
-200 ml ulei
-700 gr ardei rosu copt
-500 gr ciuperci champignon
-0.5 l suc de rosii (bulion)
-1 lingurita boia
-sare
-piper
-2 frunze de dafin
Mod
de preparare
Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor,il decojim
de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de
bucatarie ii facem pasta .
Ceapa galbena o curatam si spalam bine.O macinam si pe
ea .
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate.
Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele iar cealalata jumate le
macinam .
Intr-o oala cu fund gros punem uleiul si calim ceapa
pentru 5 minute.
Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile,sarea,piperul
si boiaua (eu am folosit boia afumata).
Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand
scade,cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.
Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate,sterilizate
si uscate foarte bine),strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte
bine in camara la o temperatura constanta.
Dupa ce se desface borcanul se pastreaza in frigider
pentru 2-3 zile .
Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi
de o omleta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu