O
prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele
copioase. Multumesc Ina pentru reteta.
Ingrediente
Blat:
-8
albusuri
-2
linguri apa
-8
linguri zahar
-16
linguri fulgi de cocos
-3
linguri faina
-un
praf de sare
-1
lingurita bicarbonat sodiu
Crema :
-1
compot de ananas
-1 plic
de gelatina
-300 ml
frisca
Decor
-fulgi
de cocos pt decor
-cirese
confiate sau alte fructe optional
Mod de preparare
Batem
albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face
ca si o bezea.
Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos ,bicarbonatul si
faina. Incoropram totul usor.
Turnam
compozitia intr-o tava (30x35cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce
blatul capata culoare aurie si se desprinde usor , dureaza maxim 20 minute la
180 grade.
Lasam
blatul la racit.
Crema:
Punem
gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.
Compotul
de ananas il scurgem de suc .
Sucul
il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet .
Atentie sa nu fiarba , daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.
Bucatile
de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.
Peste
ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit .
Separat
batem frisca si adaugam pe rand ananas . Omogenizam foarte bine .
Peste
blatul racit intindem crema , nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu
am asezat din loc in loc cirese confiate .
Punem
prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu