Prajitura cu ananas si fulgi de cocos


O prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele copioase. Multumesc Ina pentru reteta.


Ingrediente
Blat:
-8 albusuri
-2 linguri apa
-8 linguri zahar
-16 linguri fulgi de cocos
-3 linguri faina
-un praf de sare
-1 lingurita bicarbonat sodiu
Crema :
-1 compot de ananas
-1 plic de gelatina
-300 ml frisca
Decor
-fulgi de cocos pt decor
-cirese confiate sau alte fructe optional

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. 


Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos ,bicarbonatul si faina. Incoropram totul usor.

Turnam compozitia intr-o  tava (30x35cm)  tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor , dureaza maxim 20 minute la 180 grade.
Lasam blatul la racit.


Crema:
Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.
Compotul de ananas il scurgem de suc .
Sucul il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet . Atentie sa nu fiarba , daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.
Bucatile de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.
Peste ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit .
Separat batem frisca si adaugam pe rand ananas . Omogenizam foarte bine .
Peste blatul racit intindem crema , nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu am asezat din loc in loc cirese confiate .



Punem prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.



Comentarii