O
reteta care este nelipsita de Sarbatorile de iarna. Este o reteta din care iese
o cantitate maricica de turta dulce dar tinuta intr-un recipient de tabla
inchis sau intr-un bol de sticla tine foarte bine si va puteti bucura de ea
pentru un timp mai lung.
Daca
copiilor le place sa fie de ajutor in bucatarie atunci la aceasta reteta aveti
cu ce sa ii captati. Pot incepe prin a decupa turta , apoi prin a decora-o cu
bomboane .
Ingrediente:
-250 gr
unt
-300 gr
zahar
-300 gr
miere
-2 oua
-2 lingurite
bicarbonat sodiu
-5
linguri apa fiebinte
-scortisora
macinata , cuisoare, ghimbir etc
-faina
(700-800 gr )
Pt ornat:
-1
albus de ou+4 linguri zahar pudra
-100 gr
ciocolata +1 lingura lapte
Mod de preparare
Inainte
de a incepe trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de
condiment pentru turta dulce . Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata +
1 lingurita ghimbir pudra
Ouale
impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam . Se poate folosi zahar pudra
pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.
Untul
trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.
Punem
intr-un bol mierea , untul, ouale frecate in prealabil , condimentele si
omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.
Adaugam
faina treptat . In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie
de 100 gr faina in plus.
Omogenizam
foarte bine , trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.
Pe masa
infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite
aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt
, iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul
coacerii.
Le
coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.
Le lasam
la racit.
Pana se
raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra . O sa avem o pasta alba foarte
lipicioasa.
Ornam
turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte
decoratiuni.
Pofta
Buna!!!
Este
perfecta langa o ceasca de cafea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu