O reteta care mie mi-a placut foarte mult. Cu
siguranta o sa o repet eventual si cu alt gen de umplutura. A fost un desert pe
care l-am pregatit de Anul Nou. Tinute intr-o cutie metalica se pastreaza
foarte bine.
Ingrediente:
-200 gr unt
-2 linguri lapte
-4 linguri cacao
-1ou intreg +1 galbenus
-1 pliculet praf de copt
-esenta rom/vanilie sau ce va place
-400-450 gr faina
-5 linguri de zahar (pudra preferabil)
Umplutura:
-100 gr fulgi de cocos
-1 albus
-4 linguri zahar pudra
-migdale (optional)
Décor:
-100 gr ciocolata neagra
-2 linguri lapte
-fulgi de cocos
Mod
de preparare
Incepem sa pregatim aluatul astfel : untul impreuna cu
laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra , esentele ,
oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si
putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un
aluat nelipicios pe care sa il putem lucra cu mana atunci este suficienta faina
. Cantitatea de faina depinde de calitatea untului (cata apa are in el ),de oua
dar si de umiditate .
Cu mana framantam aluatul. Il acoperim cu un prosop si
il lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.
Umplutura
Albusul de la un ou il spumam usor cu o furculita si
adaugam zaharul si fulgii de cocos. Omogenizam.
Aluatul il impartim in bilute cam cat o nuca.
Pe
blatul de lucru luam cate o bila si o intindem cu palma, in mijloc punem cate o
lingurita de umplutura si o migdala.
Aducem marginile aluatul astfel incat sa fie acoperita
in totalitate umplutura . Asezam fursecul format pe o tava si continuam pana
cand terminam toate bilutele.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20
minute . Le lasam la racit si pregatim decorul , daca se doreste . Nu au nimic
daca crapa putin deasupra si se vede umplutura.
Topim ciocolata impreuna cu laptele si cu ajutorul
unui pos sau a unei pungi taiate intr-un colt decoram fursecurile . Deasupra presaram
fulgi de cocos . Lasam sa se intareasca ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu