Fursecuri umplute cu cocos

O reteta care mie mi-a placut foarte mult. Cu siguranta o sa o repet eventual si cu alt gen de umplutura. A fost un desert pe care l-am pregatit de Anul Nou. Tinute intr-o cutie metalica se pastreaza foarte bine.


Ingrediente:
-200 gr unt
-2 linguri lapte
-4 linguri cacao
-1ou intreg +1 galbenus
-1 pliculet praf de copt
-esenta rom/vanilie sau ce va place
-400-450 gr faina
-5 linguri de zahar (pudra preferabil)
Umplutura:
-100 gr fulgi de cocos
-1 albus
-4 linguri zahar pudra
-migdale (optional)
Décor:
-100 gr ciocolata neagra
-2 linguri lapte
-fulgi de cocos


Mod de preparare
Incepem sa pregatim aluatul astfel : untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra , esentele , oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat nelipicios pe care sa il putem lucra cu mana atunci este suficienta faina . Cantitatea de faina depinde de calitatea untului (cata apa are in el ),de oua dar si de umiditate .
Cu mana framantam aluatul. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.


Umplutura
Albusul de la un ou il spumam usor cu o furculita si adaugam zaharul si fulgii de cocos. Omogenizam.


Aluatul il impartim in bilute cam cat o nuca.

 Pe blatul de lucru luam cate o bila si o intindem cu palma, in mijloc punem cate o lingurita de umplutura si o migdala. 

Aducem marginile aluatul astfel incat sa fie acoperita in totalitate umplutura . Asezam fursecul format pe o tava si continuam pana cand terminam toate bilutele.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Le lasam la racit si pregatim decorul , daca se doreste . Nu au nimic daca crapa putin deasupra si se vede umplutura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si cu ajutorul unui pos sau a unei pungi taiate intr-un colt decoram fursecurile . Deasupra presaram fulgi de cocos . Lasam sa se intareasca ciocolata.






Comentarii