Pt coji:
-250
gr zahar pudra
-250
ml ulei
-1
varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
-4
oua
-500-550
gr faina
Umplutura:
-500
gr nuca
-370
ml gem de caise
-100
gr zahar
-2
linguri cacao
-200
gr unt
-esenta
rom (dupa gust)
Mod de preparare
Pregatim
aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul, si
cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si
omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini .
Incalzim
foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat.
Coacem cojile pana cand terminam aluatul.
Nuca
am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de
pe samburi . Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale ,
zaharul , esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura
si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in
functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.
Umplem
fiecare jumatate de nuca si apoi unim.
Punem
intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu