Imi place macul
si prajiturile cu mac. Intr-o zi am fost la o patiserie si mi-am luat un
linzert cu mac si am fost dezamagit de gust. Macul avea o tenta de amar si era
prea sec.
Daca o preparati cu lapte vegetal atunci poate fi un
desert perfect pentru perioada postului .
Pentru
foi :
-10 linguri de lapte de migdale
-7 linguri de ulei
-7 linguri de zahar brut/ tos
-1 lingurita bicarbonat sodiu
-400-450 gr faina
-1 lingurita scortisoara
Pentru
umplutura :
-200 gr mac macinat
-200 ml lapte
-100 gr zahar
-30 gr gris(1 lingura plina)
-100 gr coacaze rosii congelate/visine
Mod
de preparare
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul +
laptele+uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic pana cand se topeste
zaharul .
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si
bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine .
Treptat adaugam faina amestecand incontinu la inceput
cu lingura iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca
de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu
un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .
Umplutura:
Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste
macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final adauga
coacazea sau fructele .
Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu
sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o
tava rotunda cu diametru de 25 pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o
furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o
nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra
umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste putem lasa
putin aluat din care sa decupam inimioare , floricele pentru a decora .
Dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade pentru
20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram
cu zahar,optional.
Comentarii
Trimiteți un comentariu